De winter is weer begonnen: Tips voor een warm huis

  • CV-ketels

Het is zover – de winter is weer in aantocht. De dagen worden korter, de nachten kouder, en het is tijd om ons voor te bereiden op de koudste maanden van het jaar. Een van de belangrijkste aspecten van deze voorbereiding is ervoor zorgen dat uw cv-installatie en verwarming optimaal werken, zodat u een warm huis heeft om de wintermaanden comfortabel door te brengen. 

1. Thermostaat Controle
Begin met de eenvoudigste stap: controleer uw thermostaat. Zorg ervoor dat deze correct is geprogrammeerd en dat de temperatuur nauwkeurig wordt geregeld. Als uw thermostaat batterijen gebruikt, vervang ze dan om storingen in de verwarming te voorkomen. Wat u kunt overwegen is een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is een geavanceerd apparaat dat uw verwarmingssysteem kan regelen en optimaliseren op basis van uw voorkeuren en gewoonten.

2. Radiatoren Ontluchten
Merkt u dat sommige radiatoren niet helemaal opwarmen of een borrelende geluiden maken? Dit kan worden veroorzaakt door luchtophopingen in het systeem. Bekijk ons stappenplan hoe je een radiator kunt ontluchten.

3. Waterdruk Controleren
De waterdruk in uw cv-installatie is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat de druk binnen het aanbevolen bereik ligt. Om dit te controleren en eventueel bij te vullen bekijk deze handleiding.

4. Ventilatie Controleren
Een goed geventileerde ruimte voor uw cv-ketel is essentieel voor veiligheid en efficiëntie. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende luchtcirculatie heeft.

5. Professioneel Onderhoud
Last but not least, plan jaarlijks professioneel onderhoud in. Een gekwalificeerd installatiebedrijf kan uw systeem grondig controleren en ervoor zorgen dat alles naar behoren wer
kt.

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en volg onze sociale media kanalen FacebookInstagram en LinkedIn.

Terug naar voorpagina

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen?

Neem vrijblijvend contact op